WOODFIELD HOUSE

SCROLL FOR MORE DETAILS

NEW DWELLING

CHORLEYWOOD

Our client came to us from a referral from one of our other clients and wanted to create a New England style family home in the center of Chorleywood.

We completely reworked a design they had been working on with another Architect in order to further accommodate our clients needs, orientate the house and its rooms to the location and sun direction, simplify the structure and finesse the detailing.

We started by assessing the size of the garden and the property boundary lines together with the existing dwelling footprint started area planning to maximise the impact of each and every room. Our client was very clear on the styling of the house and the details they wanted to achieve. Once the plan was established, we worked on the elevations and the detailing.

We aim not to have any changes during the build phase, but sometimes the feel of the room or layout changes when on site. We always with flexbility and ensured they were happy and the information got to site in time for the contractors to work from on site.

The client is a self builder, and we are delighted to help them achieve their dream home.

For more details regarding the contractor for this project please visit www.saltboxdesignandbuild.co.uk

  • SHARE
BACK TO GALLERY